Selv om fristen som Hege her forteller om har gått ut der det fortsatt fritt fram med å sende forslag til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

 

Du er viktig for det videre arbeidet

 

Av Hege R. Lønning og Rolf Piene Halvorsen, leder og nestleder i prosjektgruppen for Døvekirkens gudstjenestereform ( Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. ).

 

Liturgirevisjonen i Den norske kirke og derfor også i Døvekirken går for full fart fremover.

I de innsendte opptakene av høymessen vi har fått fra døvemenighetene ser vi at de fleste følger godt opp gudstjenesten fra 1994. Mye fin poesi er også kommet inn. Tusen takk til alle som har bidratt!

 

Nå er det særlig to forhold vi utfordrer menighetene til å arbeide med:

 

1.    Kirkelige handlinger

Nå er tiden kommet for innsendelse av kirkelige handlinger: dåp, konfirmasjon, bryllup og begravelse. Menighetene har fått brev om dette. Dette bør være levert til komiteen innen 30. september 2014.

 

2.    Innspill til Hovedgudstjenesten

Når vi arbeider med tegnspråk, er det helt nødvendig å bruke videoopptak. Menighetene og alle som vil være med å utvikle tegnspråket i gudstjenestene i døvekirkene i Norge, har nå en enestående sjanse til å sende inn videoforslag til oversettelser av hele eller deler av gudstjenester. Vi i prosjektkomiteen har laget et eget skriv og en egen plan for hvordan vi og menighetene forholder oss til videoopptak, og hvordan disse blir behandlet. Det aller viktigste er god informasjon til alle før opptak.

Alle kan bidra!! Alle kan nå sende inn opptak av bønner eller poesi, ikke bare prester eller ansatte i døvekirken. Alle som synes deres måte er en god måte å uttrykke Fader Vår, Trosbekjennelsen eller andre liturgiske ledd, kan sende inn videoopptak av sitt forslag. Dette bør komiteen ha i hende innen 30. september 2014.

Vi i komiteen vil vurdere alle innsendte opptak og arbeide videre med dem. Så gjør vi nye opptak. Opptakene av språkmodellen vil bli sendt til alle menighetene jul 2014 / nyår 2015, så alle som vil, kan være med å diskutere videre og får mulighet til å uttale seg og være med å bestemme.

I løpet av våren 2015 vil alle menighetene få besøk av komiteen for å diskutere forslagene og mulige endringer. Da vil det også være mulig å spille inn på tekstene som er valgt til å utgjøre Døvekirkens tekstbok. Det er de tekstene som leses på søndagenes gudstjenester.  Etter det skal Døvekirkens øverste organer, og også Den norske kirkes øverste organer, vedta Døvekirkens gudstjeneste og liturgier.

Og husk !  Det er nå du og andre har størst og best mulighet til å bestemme hvordan Døvekirkens tegnspråk og gudstjeneste skal være i framtiden. Derfor håper vi så mange som mulig vil sende inn sine forslag. Er det vanskelig for deg å lage et videoopptak, kan du be noen i din nærmeste døvekirke hjelpe deg. Der har de utstyr og kompetanse.

Lykke til med opptakene.

Opptakene sendes til Døvekirken, Fagerborggaten 12, 0360 Oslo eller til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. som vedlegg eller lenke fra Dropbox eller YouTube.  Ellers ta kontakt med din menighet, Hege R. Lønning eller Rolf Piene Halvorsen.

 

 

   
© Døvekirken